Još jedan utjecajni Rus završio mrtav, bio je blizak Putinu i Medvedevu: Pokupio ga je automobil

Foto: Guliver/Thomas Peter-Pool/Getty Images

Bivši čelnik naftom bogate ruske regije Dagestan, 61-godišnji Magomed Abdulajev, umro je nakon što je na njega naletio automobil dok je u Mahačkali, glavnom gradu regije, prelazio cestu.

On je posljednji u dugom nizu istaknutih osoba bliskih režimu Vladimira Putina koji su umrli u posljednje vrijeme pod zagonetnim okolnostima.

Abdulajev je bio blizak bivšem ruskom predsjedniku i premijeru, Dmitriju Medvedevu, jednom od najradikalnijih ljudi iz Putinovog kruga otkako je počela ruska agresija na Ukrajinu. Abudlajeva je udarila Lada Niva. Iako je odmah prevezen u bolnicu, preminuo je od teških ozljeda. Izvješća govore da je prelazio cestu na nedozvoljenom mjestu, odnosno izvan pješačkog prelaza, kada je na njega naletjela Lada Niva kojom je upravljao 55-godišnji vozač. Ne zna se je li policija vozača uhitila i ispitala, prenosi Dnevno.

Abdulajev je bio premijer Dagestana od 2010. do 2013. godine, dok je na čelu Kremlja formalno bio Medvedev, jer Putin po tadašnjem ruskom zakonu nije mogao dobiti još jedan mandat zaredom. On i Medvedev poznavali su se još iz studentskih dana na Državnom sveučilištu u Sankt Peterburgu.

Bio je zagovornik invazije na Ukrajinu. Ne zna se je li njegova smrt slučajna nesreća ili ciljano ubojstvo. The Sun piše da je od veljače, kada je pokrenuta ruska invazija na Ukrajinu, do danas najmanje 13 devet tajkuna i osoba povezanih s Putinovim režimom umrlo pod sumnjivim okolnostima.

Komentari