Još jedno veliko priznanje za Zlatka Dalića: ‘Pokazao je kako se bori za državu’

Foto: TOM DUBRAVEC/CROPIX

U četvrtak, 2. veljače u Palači Varaždinske županije u Varaždinu, u 18 sati, svečano će biti uručeno priznanje “Osoba godine 2022.”, izborniku hrvatske nogometne reprezentacije – Zlatku Daliću.

Priznanje dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91., u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

U prigodnom programu sudjelovat će: Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije, general Ivan Tolj, Dražen Vitez, predsjednik Udruge specijalne jedinice policije PU varaždinske “Roda” i predsjednik NK Varaždin, Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade “Puma” te Mirko Švenda Žiga, glazbeni umjetnik.

“Podsjetio je na početke stvaranja države”
“Za ovu odluku glasovao je iznimno veliki broj predstavnika braniteljskih udruga, tim prije jer je Dalić zajedno sa hrvatskim reprezentativcima pokazao i dokazao kako se igra i bori za Domovinu i kako se s ponosom diljem svijeta nosi hrvatski dres. Hrvatske branitelje i stradalnike podsjetio je i na početke stvaranja hrvatske države, kad smo zajedno bili kao jedan, i kad smo pobijedili i one koji su bili puno jači od nas, kao što je to na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru učinila hrvatska nogometna vrsta, pod njegovim vodstvom. Dalić je čovjek i športaš koji je s hrvatskom reprezentacijom ostvario najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa i koji iz dana u dan svjedoči kako se treba odnositi prema obvezama, poslu, ljudima oko sebe, svojoj zemlji i narodu”, kažu iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)



Inače, dosad su branitelji “Osobom godine” proglasili Đuru Glogoškog, predsjednika Udruge 100 % HRVI I. skupine, generala Mladena Markača, nogometnu legendu Luku Modrića, bivšu predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović i generala i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda.

“Pozivamo ljubitelje hrvatskog športa da još jednom dođu odati zahvalnost čovjeku zbog kojeg smo se lani i te kako radovali”, naglašava Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

 

Komentari