JOŠ UVIJEK NI TRAGA NESTALOJ PRIPADNICI HV-A Kći Ines: Inertnost policije je na djelu

U noći s 3. na 4. prosinca u Zagrebu je nestala 51-godišnja Jadranka Skender, pripadnica Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga koja je radila kao knjigovotkinja u sklopu Predsjedničkih dvora na Pantovčaku.

Njena kći Ines Skender rekla je za portal Index kako je upravo ona pronašla mamin automobil na savskom nasipu nedaleko od Hipodroma u srijedu navečer te zamjera policiji koja, kaže nam, nije pozvala pse tragače. Pita se i što je s Golfom koji je bio parkiran tu noć nedaleko od mamina auta. Zamjera policiji brojne propuste i odbacuje mogućnost da se mama bacila u Savu i navodi kako su planirale putovanje te imale planove za njen skori odlazak u mirovinu.

“Zadnji put smo se čule 3. prosinca oko 21 sat i rekla je da se ide tuširati. Živi s mojom tetom, a tad je kod njih bila i njihova mama, moja baka. Ne možemo sa sigurnošću reći je li nakon toga išla leći ili je otišla iz stana. Ona ne izlazi puno, uglavnom joj se sve svodi na posao i druženje s unucima. Teta i baka je 4. prosinca ujutro nisu vidjele, mislile su da je već otišla na posao. Taj dan je trebala doći k meni oko podne i bilo mi je neobično što se nije javila, no računala da će do 16 sati javiti, a kako nije, onda sam zvala njenu kolegicu koja mi je rekla da mama tog dana nije došla na posao. Tad mi se upalio alarm”, rekla je Ines Skender.

‘Prijavila sam njen nestanak oko 18 h, a tek su joj u 22 locirali mobitel’

Kaže kako je oko 20-ak pripadnika policije baterijama pretraživalo nasip, ali nisu doveli psa tragača. Obišli su tok Save i potom je potraga do sutradan završena.



“Idući dan su došli vatrogasci s dronom i sonerima, ali policiju nisam vidjela, a bila sam na terenu i vidjela vatrogasce. Oni nisu ništa našli. Taj dan smo se vozili sve do Velike Gorice uz Savu i gledali, a policiju nisam vidjela ni da pješke obilaze niti u čamcima. Dan kasnije sam otišla kod inspektora iz 9. policijske postaje. Rekao mi je da su sve pretražili i da je potraga prebačena na Sisak. Potom je teta otišla tamo i također nije vidjela nikoga na terenu. Tamo su u policiji bili bezobrazni i rekli da nemaju što s njom razgovarati, a netko joj u offu rekao da imaju raspisanu potražnju u cijeloj zemlji. U subotu smo se također raspitivali što je s potragom i nitko ništa nije znao, rekli su nam da načelnika nema jer je vikend, a vrijeme je ključan faktor”, rekla je razočarana kćer nestale.

Također je istaknula da je primijetila da se mama u zadnje vrijeme promijenila i povukla u sebe te da njen vedri duh nije bio toliko izražen, ali i dalje se, kaže, beskrajno veselila igrama s unučicom te je planirala put s njima za vikend oko božićnih ukrasa.

Kaže da tko god radi na 112 i na 192 nije odradio sve što se trebalo i moglo, piše Dalmacija danas.

Komentari