Josipa Rimac uhvaćena u društvu moćnog poduzetnika: Zajedno su bezbrižno ispijali kavu

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Milenko Bašić, vlasnik tvrtke C.E.M.P., zajedno s Josipom Pleslić ex Rimac te drugima, suočava se s optužbama u vezi s predmetom Vjetroelektrane. Iako optužnica još nije potvrđena, oboje su na slobodi, što znači da se mogu susresti i družiti. Fotoreporteri Pixsella danas su ih zabilježili u ugodnom razgovoru uz kavu u Zagrebu.

Prema objavljenim SMS porukama, Pleslić se zanimala za situaciju Milenkova mlađeg brata Inje, koji je bio u pritvoru te je kasnije optužen za krijumčarenje i preprodaju skupocjenih automobila.

Uskok tvrdi da je Josipa Pleslić ex Rimac, koristeći svoj položaj državne tajnice, bivše saborske zastupnice i bivše gradonačelnice Knina te svoj društveni utjecaj, od studenog 2017. do 29. svibnja 2020., primila novčanu nagradu od najmanje 40.000 kuna mjesečno od vlasnika najvećeg vjetroparka u zemlji, bosanskohercegovačkog poduzetnika Milenka Bašića.

Foto: Facebook/ Dnevno.hr

Tražila pomoć Turudića



Optužena je da je poduzimala niz radnji radi pogodovanja Bašićevoj tvrtki, uključujući i traženje podrške od drugih članova nadzornog odbora banaka tijekom pregovora o kreditiranju izgradnje vjetroparka.

Uskok je proširio istragu protiv Pleslić na niz drugih kaznenih djela nakon što je otkrio komunikaciju između nje i novog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Iako je Turudić prvotno tvrdio da su samo poznanici, poruke otkrivaju da su imali bliski odnos i dopisivali su se tijekom četiri godine, čak i dok je Rimac bila HDZ-ova državna tajnica u Ministarstvu uprave.

Oglasio se sud: Evo kakvu su odluku donijeli o porukama u kojima se spominje AP

Rimac je tražila Turudićevu pomoć vezano uz pravilnik o radu o sukobu interesa te se tri puta sastala s njim u siječnju 2020. kad je uhićen Inja Bašić, brat Milenka Bašića.

Komentari