Kad će konačno proljeće? Vakula otkrio ono što sve zanima: Ovo se mnogima neće svidjeti

Tomislav Kristo / CROPIX

Kada će nam proljeće konačno pokucati na vrata, pitaju se mnogi Hrvati kojima je kiše i nižih temperatura, kako bi se reklo, preko glave.

Nažalost, prema riječima jednog od najpoznatijih naših prognostičara, pravo proljeće još nije na vidiku.

Nestabilno vrijeme i dalje je pred nama, najavio je Zoran Vakula.

“Sam kraj u smislu stabilizacije, suho, stabilno i sunčano razdoblje kakvo mnogi priželjkuju, ne vidim”, otkrio je za Večernji.



Nestabilno do kraja mjeseca?
Rekao je da kad se pogleda mjesečna prognoza, četiri tjedna unaprijed, ne pronalazi se razdoblje od tjedan ili dva za koje se može reći da će donijeti suho vrijeme bez oborina, prenosi Dnevno.hr

“Ono što je dobra vijest je da ovako rasprostranjene i obilne oborine neće više biti”, tješi Vakula.

Što se tiče stanja na poplavljenim područjima, smatra da će situacija još neko vrijeme biti teška zbog obilne kiše koja je padala u Austriji, Sloveniji i u dijelu BiH.

“Situacija će se stabilizirati, ali će se jako sporo poboljšavati jer se silna voda nagomilala prošlih tjedana. Vodeni valovi stižu s više strana. S jedne strane dolazi iz Gorskog kotara i Like, tako da je karlovačko područje sada jako opterećeno, dodatno i sisačko područje koje se proteže prema Jasenovcu i istoku gdje dodatno dolazi voda iz BiH i sa sjeverozapada iz Slovenije i brane će itekako biti pod izazovom “, dodao je Vakula.

 

Komentari