KAD DRŽAVA PLAĆA Beroš spreman platiti samo 900 milijuna kuna duga, a veledrogerije traže 3,5 mlrd

Ministar Vili Beroš uvjerava da nitko neće ostati bez lijeka, i da će država uskakati kako će biti potrebno. Što se tiče povećanja doprinosa za zdravstveno, to je nešto sto Beroš ne isključuje, ali se neće dogoditi u ovom trenutku.

Predstavnici veledrogerija danas su se zbog duga koji prema njima imaju bolnice, sastali s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

Zaključak sastanka s veledrogerijama je da je država spremna isplatiti 900 milijuna kuna, a veledrogerije traže 3,5 milijarde kuna. Većina ih nastavlja s obustavom lijekova.

Razgovori će trajati i dalje. Ministar Vili Beroš uvjerava da nitko neće ostati bez lijeka, i da će država uskakati kako će biti potrebno. Što se tiče povećanja doprinosa za zdravstveno, to je nešto sto Beroš ne isključuje, ali se neće dogoditi u ovom trenutku.



Podsjetimo, početkom ožujka dug bolnica prema veledrogerijama desegnuo je šest milijardi kuna, a svakodnevno raste za 20 milijuna, priopćeno je sredinom mjeseca iz HUP-ove Koordinacije veledrogerija.

Veledrogerija Medika jučer je objavila da je obustavila isporuku lijekova bolnicama duga od dvije milijarde kuna.

Veledrogerije su već ranije ovaj tjedan upozorile da će do kraja mjeseca ukupan dug države za lijekove, i to bolnica veledrogerijama i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ljekarnama za lijekove na recept dosegnuti šest i pol milijardi kuna. Od toga iznosa četiri i pol milijarde kuna otpada na dug bolnica veledrogerijama.

Komentari