Kadirov na samrti? Šire se glasine da je čečenskom vođi sve gore: ‘Sin zazivao Svevišnjeg’

Foto: Twitter

Nekoliko ukrajinskih medija, uključujući agenciju Unian, izvijestili su o nagađanjima da je čečenski lider Ramzan Kadirov u teškom zdravstvenom stanju i da ga nitko nije vidio nekoliko dana.

Njegovi problemi s jetrom i bubrezima navodno su se pogoršali.

Slični izvještaji o njegovom stanju također su kružili u ožujku. Njegovi čečenski odredi sudjeluju u ruskoj invaziji na Ukrajinu, prenosi Dnevno.hr.

Glasine o bolesti kruže društvenim mrežama

Prema Unianu, spekulacije o Kadirovljevom lošem zdravstvenom stanju pojavile su se na nekoliko pro-ruskih Telegram kanala. Jedan od tih upozorio je na objavu njegovog sina Adama na društvenim mrežama, u kojoj moli “Svevišnjeg” da zaštiti njegovog oca.



Predstavnik čečenske opozicije, poznat pod pseudonimom Abu Saddam Shishani, također je naveo da je, prema nekim informacijama, Kadirov već “na rubu smrti” i da dijaliza kod njega više ne djeluje. On je također kasnije pojasnio da Kadirov nije izgledao dobro kad je održao live kako bi dokazao da je živ i zdrav.

Kadirov je prije nekoliko mjeseci opovrgnuo nagađanja o svom lošem zdravstvenom stanju. Čečenski vođa tada je rekao da je nepoznati predmet na njegovom prstu, koji je privukao pažnju, zapravo elektronički brojač molitvi.

Komentari