‘KAKO NE UMRE OD SRAMOTE’ Vesna Pusić prozvala Željanu Zovko: Ili je politički nepismena ili misli da su svi idioti

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova i nekadašnja potpredsjednica Vlade, komentirala je na svojem Twitter profilu potpredsjednicu Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Željanu Zovko, koja je razočarana jer se pojedini europski dužnosnici zalažu za građansku BiH.

Hrvatska europarlamentarka komentirala je svoje kolege koji se zalažu za uvođenje građanskog uređenja u Bosni i Hercegovini, što se njoj nikako ne sviđa.

“Vraćamo se na pitanje svih pitanja koje mi stalno ovdje potenciramo. Taj jedan građanski model države protiv kojeg se mi ovdje borimo i pokušavamo objasniti da je to jugoslavenski princip vladavine većine, da bi došli do Adisa Ahmetovića koji koristi svoju poziciju i uz negodovanje čak i svojih kolega. Bila sam u Bundestagu i razgovarala sam s Mijatovićem iz Zelenih koji je koautor te rezolucije i vidjela sam stvarno da nema prostora za razgovor. Socijalisti i zeleni idu u Bundestag s ovom rezolucijom”, kazala je prije nekoliko dana razočarano europarlamentarka Željana Zovko.

Na to je reagirala Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova i nekadašnja potpredsjednica Hrvatske vlade.



“Kako čovjek isti čas ne umre od sramote kad ovo izgovori? Kakva jugoslovenska građanska država?! Jednostranački politički sustav! Ili je politički nepismena ili misli da su svi idioti. Mi podržavamo BiH kao građansku državu s dodatnom zaštitom kolektivnih etničkih prava”, istakla je Pusić, dodavši da “ne postoji ni jedna suvremena demokracija koja nije građanska država te da na taj temeljni princip mnoge nadograđuju zaštitu nekih kolektivnih prava”.

 

Komentari