KAKVI ‘GENIJALCI’! SDA: BiH bi kandidatski status dobila i ranije da nije bilo blokada SNSD-a i HDZ-a

Antonio Balic/Cropix

Stranka demokratske akcije pozdravila je odluku Europskog vijeća da se Bosni i Hercegovini odobri kandidatski status.

Zahvalili su partnerima u Europskoj uniji na angažmanu i potpori za nastavak europskog puta Bosne i Hercegovine.

Iz SDA navode da ova odluka jača vjeru građana u europsku budućnost Bosne i Hercegovine i predstavlja snažan poticaj institucijama da nastave raditi na ispunjavanju obaveza na putu ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji. Dodaju da je odluku o dodjeli kandidatskog statusa trebalo donijeti ranije, a tako bi i bilo da SNSD nije blokirao državne institucije i zajedno s HDZ-om blokirao usvajanje reformskih zakona koje je Europska komisija postavila kao obavezu za institucije Bosne i Hercegovine.

Iz SDA ističu da je pred BiH još rad na realizaciji 14 prioriteta Europske komisije te donošenje važnih zakona i odluka vezanih za otklanjanje diskriminacije u ustavnopravnom sustavu, unapređenje funkcionalnosti institucija kroz ukidanje prava veta u procesu donošenja odluka, jačanje vladavine prava, uključujući i obveznu uspostavu vrhovnog suda Bosne i Hercegovine, trebaju biti nulti prioriteti rada Vlade.



“Stranka demokratske akcije će, kao i do sada, aktivno sudjelovati u pripremi i donošenju odluka koje omogućavaju napredak Bosne i Hercegovine na europskom putu”, priopćeno je iz te stranke, prenosi Klix.

Komentari