KAOS NA KOSOVU! Nekoliko kamiona zapaljeno na barikadama na sjeveru zemlje

Foto: Twitter

Nekoliko kamiona kojima je bila blokirana cesta u mjestu poznatom kao Shkembi i Duda u sjevernoj Mitrovici spaljeno je tijekom noći.

Zasad nema službenih informacija o njihovom spaljivanju, a policija se još nije oglasila, prenosi Klix.ba.

Paljenje ovih kamiona dogodilo se točno na dan kada se nakon 20 dana blokade očekuje uklanjanje barikada s puteva u četiri sjeverne općine Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Vijest o uklanjanju barikada objavljena je 28. prosinca navečer nakon što se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao s predstavnicima kosovskih Srba.

Uklanjanje barikada uvjetovano je puštanjem iz pritvora bivšeg kosovskog policajca Dejana Pantića, koji je uhićen zbog sumnje da je organizirao napade na urede Centralne izborne komisije Kosova na sjeveru države početkom prosinca. On je u srijedu navečer pušten iz pritvora nakon što mu je izrečena mjera kućnog pritvora.



Podsjetimo, Srbi na sjeveru Kosova podigli su barikade i tri tjedna blokirali ceste nakon što je kosovska policija uhitila bivšeg policajca Dejana Pantića, optuženog za terorizam i “napad na ustavni poredak” zbog navodnog napada na prostorije kosovske Centralne izborne komisije. Njegovo oslobađanje bio je jedan od glavnih zahtjeva prosvjednika, a u srijedu je donesena odluka da on bude pušten u kućni pritvor.

Komentari