Kaos u Mostu: Miletić prozvao Selak, ona mu spremno uzvratila

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Teške drame posljednjih nekoliko dana potresaju Most, i to pred same izbore. Nakon što je splitski gradski vijećnik Josip Markotić dramatično istupio iz stranke, postojeći članovi počeli su “čupati kosu” nakon izjava Marije Selak Raspudić koja je tijekom nedavne debate na pitanje je li pobačaj temeljno pravo žene odgovorila potvrdno.

Danas se o toj temi oglasio Marin Miletić, koji se uhvatio tipkovnice i kontrirao svojoj stranačkoj kolegici. “Most je jasno za život. Objavili smo svoju političku deklaraciju i jasno smo rekli da smo za život. Vrh stranke, Predsjedništvo, naš predsjednik, svi mi tu imamo isti stav. Marija se ovdje pogrešno izrazila, ali neka ona sama to objašnjava”, ljuto će vjeroučitelj.

A onda je “pala” još jedna ograda! Miletić je napisao kako Selak Raspudić zapravo nije članica stranke niti ima ikakvu stranačku funkciju. “A narod će preferencijskim glasovima pokazati što misli o svakom od nas”, poručio je Mostovac.

Foto: Damjan Tadic/CROPIX

‘Biološka je to činjenica’

Selak Raspudić se odlučila iskopati iz problema u koji je upala pa je za Novi list danas rekla kako neće kolegama govoriti što bi oni trebali misliti ili im zamjerati zbog načina na koji se javno izražavaju.



“Sve je to meni u redu, volim demokraciju, svugdje bi je trebalo biti što više. Osobno nemam potrebu nešto posebno objašnjavati, moje je stajalište o kompleksnoj temi pobačaja poznato od mog ulaska u javni prostor”, pojasnila je, a onda se krenula opravdavati.

“U toj debati na koju se kolega referira postavljeno mi je jedno vrlo nespretno formulirano blic-pitanje, na koje smo mogli odgovoriti samo s da ili ne. Sjećam se da se spominjalo i to je li pobačaj odluka žene, a moj je stav da jest. Biološka je to činjenica s obzirom na to da je dijete ovisno o majci, ali jasno je i da ja smatram da život uvijek treba štititi. Društvo mora stvoriti sve preduvjete kako do pobačaja ne bi dolazilo i nadam se da ćemo dugoročno pobačaj nadići kao takav”, obrazložila je Selak Raspudić.

Na pitanje misli li da će je 17. travnja birači Mosta “kazniti” zbog te izjave uskratom preferencijskog glasa, kazala je da se ne boji mišljenja građana.

“U najtežoj sam, 1. izbornoj jedinici, na prvoj crti s gotovo svim najistaknutijim kandidatima ostalih političkih stranaka. Od političke borbe, dakle, ne bježim i ne bojim se mišljenja građana o mom djelovanju. Jedno je što ja mislim o sebi, na izborima će važno biti što će građani reći o svima nama. Oni će i preferencijskim glasovima odlučivati o tome tko će ih zastupati u Saboru.

U prošlom sam se sazivu kao zastupnica bavila vrlo konkretnim stvarima i nudila rješenja, od reforme Sabora do umjetne inteligencije. Ne može se moj politički rad svoditi na odgovor na neko blic-pitanje, vjerujem da će građani prepoznati moj politički doprinos u Saboru”, zaključuje Marija Selak Raspudić.

Plenković prozvao Grbina: ‘On je abdicirao, više ne postoji ni kao predsjednik SDP-a’

Komentari