KAOS U ZAGREBAČKOJ ZRAČNOJ LUCI, Hrvatski masovno bježe iz najteže pogođenih zemalja natrag u Hrvatsku

Od jučer navečer na graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku veliki je priljev hrvatskih državljana koji studiraju u europskim državama koje su zatvorile fakultete i škole ili je riječ o osobama koje rade vani. Kako je riječ o državama čijim je državljanima zabranjen ulaz u Hrvatsku, hrvatski državljani pri ulasku u Hrvatsku moraju ispuniti formular i potom otići u samoizolaciju.

Zbog toga je na zagrebačkom aerodromu u ovom trenutku ogromna gužva i sve se pretvara u kaotičnu situaciju. Avion iz Londona u Zagreb je sletio u 11 sati i 10 minuta a u 14 sati više od sto ljudi u čekaoni čekalo je da prođe proceduru sanitarnog pregleda i ispune formular kako bi otišli u kućnu izolaciju.

“Kad smo se ukrcavali u avion u Londonu, nitko nam nije mjerio temperaturu. Po rasporedu su u avion primali i bolesne putnike. Jedna je žena s njemačkog govornog područja u mom redu kašljala k’o luda. I doista je izgledala bolesno pa mi je stjuardesa rekla da se premjestim na drugo mjesto. Tamo kao da je normalno da i aerodromsko osoblje kašljuca u što sam se sama uvjerila jutros”, tvrdi jedna od putnica.

Prije ulaska u zračni prostor osoblje British airwaysa je dijelilo listiće upozorenja. A po iskrcaju dočekale su nas stroge mjere. Odmah su svima priopćili kako je obavezna 14-dnevna karantena, prenosi Jutarnji list.



Komentari