Kardinal Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu Porfiriju: ‘Naizgled stara, a zapravo uvijek nova vijest…’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u petak je u povodu Uskrsa poslao čestitku patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve Porfiriju.

“Naizgled stara, a zapravo uvijek nova vijest: Krist, Sin Boga živoga, postao je čovjekom, podnio smrt da bi posvjedočio svoju ljubav prema nama. On je uskrsnuo da bi obnovio tu istu ljubav i darovao nam život koji nema kraja i koji smo pozvani živjeti snagom Božjega Duha u Crkvi – za sve ljude”, naveo je u uskrsnoj čestitki kardinal Bozanić.

Zahvalio je patrijarhu na uskrsnim čestitkama i poželio sretan i blagoslovljen najveći kršćanski blagdan. “Zahvaljujući na ljubaznim čestitkama koje ste prigodom najvećeg kršćanskog blagdana uputili meni i Božjem narodu Zagrebačke nadbiskupije, od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu, kao i svekolikom Božjem narodu”.

“Vaša Svetosti, brate u Kristu, povezan s Vama u uskrsnoj vjeri, srdačno Vas pozdravljam”, stoji na kraju čestitke za Uskrs zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića patrijarhu SPC-a Porfiriju.



 

Komentari