Karlo Ressler otkrio da je volontirao na referendumu udruge ‘U ime obitelji’

Damjan Tadić/Cropix

Karlo Ressler, HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu u nedjelju se osvrnuo na referendumsku inicijativu o ustavnoj definiciji braka iz 2013. Rekao je da je ponosan što je kao volonter sudjelovao u akciji.

“Prije šest godina održao se prvi referendum na narodnu inicijativu na kojem je hrvatsko društvo potvrdilo da je brak zajednica žene i muškarca. Vrijednosna pitanja, iako katkad zatomljena, nisu iščezla iz političkog života niti jedne europske države. Nasuprot tadašnjim pokušajima manipulacija i napetostima koje je nemalim dijelom poticala i tadašnja Vlada, hrvatski su građani 2013. još jednom posvjedočili svoje opredjeljenje za zaštitu braka i obitelji. Drago mi je da sam u tome, kao i brojni drugi mladi volonteri, mogao sudjelovati”, objavio je Karlo Ressler.

Referendum iz 2013. je pokrenula udruga U ime obitelji, na čelu sa Željkom Markić. Markić je pokrenula i druge referendumske inicijative, te je u međuvremenu dala niz kritika na novu HDZ-ovu vlast. Kritike su se posebno odnosile na način na koji je HDZ-ova Vlada postupala s referendumima o izbornom zakonu.

“Ministar Lovro Kuščević, u dogovoru s premijerom, proveo je novu prijevaru gotovo pola milijuna gađana koji su u skladu s Ustavom zatražili promjenu izbornog sustava na referendu­mu. SDP-ova ekipa koja je 2014. ukrala referendum – Bauk, Josipović i Milanović – sigurno su ponosni na ovakvu HDZ-ovu Vladu”, rekla je pred kraj 2018. godine Željka Markić.



Komentari