Karlovačka županija podijelila ugovore o stipendiranju za učenike i studente

Foto: Pixabay

Karlovačka dožupanica Vesna Hajsan-Dolinar dodijelila je u utorak u Karlovcu učenicima i studentima ugovore o stipendiranju, za što je iz ovogodišnjeg proračuna županije izdvojeno sto tisuća eura, a pravo na stipendiju ostvarilo je 105 đaka, odnosno studenata.

Učenici će deset mjeseci primati po 70 eura mjesečno, a studenti po 110 eura.

Dodijeljena je i izravna stipendija od 130 eura mjesečno đaku s Plitvičkih jezera jer Karlovačka županija posebno potiče školovanja za tesara, zidara ili limara s obzirom da su to zanimanja koja najviše manjkaju na tržištu rada, bez obzira odakle učenici dolaze na školovanje u županiju, a tom su učeniku ujedno osigurani smještaj, udžbenici i radna odjeća.

Jednokratne novčane potpore od 140 eura za učenike i 220 eura za studente je ostvarilo 75 osoba jer su ocijenjeni izvanrednima.



“Ovi ugovori dokazuju da ste vrijedni i odgovorni jer se vrednuje i prosjek ocjena”, poručila je okupljenima karlovačka dožupanica Hajsan-Dolinar.

Pročelnica Upravnog odjela za financije Županije karlovačke Maria Stojković im je rekla da su “mnogima motivacija i inspiracija”.

“U vašim prijavama su vidljive mnoge životne priče. Nadam se da će stipendije biti poticaj da njegujete izvrsnost. Niste samo potencijal, nego i budućnost Karlovačke županije”, poručila je pročelnica stipendistima.

Od školske, odnosno akademske godine 1994./95. Županija karlovačka je stipendirala 790 učenika i 1.013 studenata s ukupno oko deset milijuna kuna, odnosno više od 1,3 milijuna eura.

Komentari