Katarina Peović o tužbi DORH-a: Ovo se može protumačiti samo kao politički pritisak

Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović komentirala je tužbu koju je DORH digao protiv nje zbog kršenja izborne šutnje na prošlim europskim izborima, za što je predviđena novčana kazna do 30 tisuća kuna, odnosno 3984 eura. U DORH-u smatraju da Peović treba biti kažnjena jer je spomenutog datuma na svom Facebook profilu objavila fotografiju sebe kako ubacuje glasački listić u kutiju.

“Danas sam bila na biralištu. Pozivam sve obespravljene da osim ulica iskoriste sva ostala raspoloživa sredstva, pa i alate kapitalističke tzv. demokracije, u borbi za radnu većinu”, napisala je Peović uz navedenu fotografiju.

“Ovo je politički pritisak”
“Ako sam ja prekršila predizbornu šutnju, onda je i Andrej Plenković i Kolinda Grabar Kitarović i svi drugi, na tom takozvanom festivalu demokracije, na dan kad se izlazi na izbore i kad mediji snimaju kandidate kako glasaju”, rekla je Peović, prenosi N1.

Tvrdi kako je stvar još smješnija kad se uzme u obzir i to da je tadašnji predsjednik DIP-a Đuro Sessa upravo na taj dan dao intervju u kojemu kaže da je predizborna šutnja jedan atavizam koji treba ukinuti.



“Ovo se ne može drugačije protumačiti nego kao politički pritisak koji ide za tim da financijski penalizira političke protivnike. Kazna za to ide do 30 tisuća kuna, a to nije malo”, naglasila je zastupnica Radničke fronte.

 

Komentari