Katolička teologinja o sukobu na državnom vrhu: To je slučaj za studiju

screenshot N1

Katolička teologinja i mirovna aktivistkinja Ana Raffai  govorila je o istraživanju o nenasilju, a komentirala je i verbalni sukob između predsjenika i premijera.

“Mi smo ustanova za mirovno obrazovanje i za nenasilno djelovanje i željeli smo provjeriti što već postoji u našem društvu kako bismo se na to nadovezali. Radili smo koliko je poznato nenasilje i koliko je ono važno. Htjeli smo indirektno potkanuti kako političke stranke, tako i građane da razmisle gdje su u tim programima nenasilne politike. To je jedno istraživanje na malom uzorku, a trebalo bi raditi i jedno puno veće”, objasnila je Raffai.

Naglasila je kako je važno reći da svi mi kao građani imamo moć utjecati da naše politike idu prema politikama nenasilja.

Osvrnula se i na kampanju za lokalne izbore.



“Jedna stvar je ova kampanja. Ono što ide prema politikama nenasilje jest kada se sudionici u kampanji fokusiraju na problem, a ne na difamacije”, rekla je Raffai.

“Što se tiče borbe riječima na državnom vrhu – to je nešto neobično, neviđeno dosad i vrijedno kao slučaj za jednu studiju gdje bi trebalo vidjeti kako je dozvoljeno. Kad bi jedan liječnik napravio neki veći propust u svom radu, on bi izgubio licencu. Kada će političari kada naprave propust u riječima izgubiti licencu. Ima li tu neka odgovornost”, pita se teologinja, prenosi N1.

 

Komentari