KBC-a Split zbog novooboljelih će postaviti i šatore! Meštrović: Sve se radi planski

Tom Dubravec / CROPIX

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak je zabilježeno 114 novozaraženih koronavirusom. Javnosti se objavio ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, izvijestio je da se KBC Split u ovim okolnostima reorganizira tako da može zbrinuti sve bolesnike inficirane covidom-19 i da o njima može skrbiti na najbolji mogući način, no da se istovremeno osigura skrb i svim ostalim bolesnicima.

“Poduzeli smo najbolje moguće mjere. Premjestili smo neke odjele unutar Križina i s Križina na Firule tako da smo omogućili premještanje Klinike za plućne bolesti na Križine pa će cijela Klinika za plućne bolesti poslužiti hospitalizaciji bolesnika s covidom”, rekao je Meštrović.

“Sve što radimo je planirano, dogovoreno, radimo planski i postupno po etapama kao što smo planirali ranije. U ovom trenutku imamo 81 bolesnika, od toga pet na respiratoru. Tako ćemo imati dovoljno velik broj mjesta za liječenje bolesnika zaraženih covidom. Pripremit ćemo se i za sezonu gripe koju možemo očekivati, a istovremeno ćemo podjednako kvalitetno skrbiti o ostalim bolesnicima”, dodao je.



Otkrio je i da se do kraja godine planiraju dodatna velika ulaganja i infrastrukturni zahvati.

S ovim premještanjem imat će ukupno preko 160 mjesta za bolesnike s covidom, oko 180, naglasio je Meštrović te dodao da će se ispred bolnice na parkiralištu postaviti šatori. S predstavnicima HV-a već su razgovarali.

Za Spaladium Arenu rekao je da se zasad ne zna hoće li trebati, no i taj scenarij je spreman.

“Imamo barem 40 respiratora za bolesnike koji su oboljeli od covida. Pripremljeni smo, imamo dovoljan broj ljudi, sve djelatnosti funkcioniraju normalno zasad”, zaključio je, prenosi N1.

Komentari