Kekin: U demokraciji se broje ruke kad se treba glasati, a Filipović je digao ruku za taj proračun

Screenshot N1

Saborska zastupnica iz kluba Možemo! te predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin, komentirala je jučerašnje burne rasprave u skupštini.

Na jučerašnjoj sjednici zagrebačke Skupštine pričalo se o kosturima iz ormara. Nova gradska vlast predstavila je vijećnicima rebalans proračuna, kažu da je ušteda bilo, ali da su ih pojeli kosturi iz ormara.

Oporbeni HDZ žestoko ih je napao, kažu da je prošlo prvih 100 dana nove vlaste i da je vrijeme da kosture ostave u ormaru te se počnu baviti gradom.

Kekin komentira kako je ovakvo ponašanje HDZ-a besramno jer su upravo oni digli ruke za taj proračun.



“Moram priznati, iako smo se od HDZ-a u posljednjih 30 godina nagledali svega, ova razina besramnosti mene je prenarazila. Mislila sam da će biti ipak malo primjereniji situaciji, kao što je rekao naš zastupnik Bakić, da će pokazati barem minimalnu količinu stida. Jučerašnji rebalans je ogledalo onoga što je Bandićeva vlast u kojoj je sudjelovao HDZ činila gradu”, rekla je Kekin u emisiji Novi dan N1.

‘Ti računi se moraju platiti, to su kosturi koji su se pojavili sada na stolu’

Komentirala je i kritike Davora Filipovića koji tvrdi kako je više puta kritizirao proračun.

“To je baš ta besramnost. To što su oni initmno u sebi znali, razgovarali među sobom da je proračun neodrživ ne znači ništa. U demokraciji se broje ruke kad se treba glasati i Filipović je digao ruke za taj proračun, bespredmetno je govoriti što je mislio.

Što se tiče tema ušteda i financijskih kostura i da ih treba ostaviti u ormaru, kako? Ti računi se moraju platiti. To su kosturi koji su se pojavili sada na stolu, a ponavljam, nisu bili u proračunu.

Svi su znali da je situacija u Zagrebu loša, mi smo i u kampanji govorili koliko je proračun neodrživ, no nitko od nas nije mogao imati uvid u to kolike su se stavke naprosto preskakale. Ne možemo račun ignorirati. To je kao da vam dođe na stol račun za plin, a vi ga ne platite”, rekla je Kekin.

No, pitanje je koliko će se dugo iz Možemo moći pozivati na propuste stare vlasti.

“To je proces koji traje, posljedice ovako nevjerojatno fiskalno ponašanje će se osjećati dugo. To je naprosto tako. To se sada vidi, to na dnevoj razini osjećaju građani kad se bude u 5 ujutro jer im voda prodire kroz prozore, ali mogu reći da će se već na idućem proračunu, na kojem se radi, itekako vidjeti novi smjer kojim grad ide”, rekla je Kekin.

 

Komentari