KLISOVIĆ O OBNOVI ZAGREBA: To je tragedija, katastrofa. Tko je odgovoran? Vlada

Joško Klisović/Luka Stanzl/PIXSELL

Dan uoči druge godišnjice zagrebačkog potresa, sve je gotovo kao i one nedjelje kad je 5,5 Richtera uzdrmalo glavni grad i iza sebe ostavilo ogromnu štetu. Sporu obnovu u Dnevniku N1 komentirao je predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović (SDP).

“To je tragedija, katastrofa Zagreba. Tko je odgovoran? Moramo lučiti između privatne i gradske imovine. Za privatnu imovinu je odgovorna Vlada, Ministarstvo i Fond. Što je Vlada napravila? Imenovala mininistra, razriješila ministra, imenovala ravnatelja Fonda, razriješila ravnatelja Fonda, jedan zakon pa drugi zakon i ništa više od toga”, rekao je Klisović.

Naglasio je da se u dijelu konsturkcijske obnove privatne imovine nije napravilo ništo i da je za to odgovorna Vlada.

“Kad govorimo o gradskoj imovini, to je odgovornost Grada i tu se napravilo puno. Od 175 obrazovnih objekata, 163 su konstrukcijski obnovljena. Kad je koalicija u šestom mjesecu prošle godine preuzela vlast niti jedan projekt nije ugovoren iz Fonda solidarnosti, sad imamo 60 ugovorenih, 123 prijavljenih. Puno je napravljeno na konstrukcijskoj obnovi gradske imovine”, kazao je Klisović.



Kaže da se gradonačelnik Tomislav Tomašević svaki petak sastaje s ministrom graditeljstva.

“Vrši pritisak da obnova krene što prije. Građani moraju znati, privatna imovina jednako Vlada. U privatnom dijelu pritiskat ćemo maksimalno Ministarstvo da ubrza rad, poslali smo i svoje ljude tamo, njih 19 kako bi se ubrzale te procedure. Grad ne može zamijeniti Minsitarstvo jer tako kaže zakon”, rekao je šef Skupštine.

 

Komentari