Klisović o uhićenjima u GSKG-u: Netko je ipak odgovoran za takvo stanje stvari

Joško Klisović Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Novoizabrani predsjednik Gradske skupštine u Zagrebu Joško Klisović (SDP)  govorio je o uhićenjima u GSKG-u te se osvrnuo se i na izjavu Jelene Pavičić Vukićević koja je jučer kazala da ne zna ništa o uhićenima te da ne zna “niti ime i prezime osobe o kojoj se radi”.

O odgovornosti za kriminalne aktivnosti je rekao: “Možda netko nije znao jer organizirani kriminal i je organiziran da prikriva svoje tragove. No, netko je ipak odgovoran za takvo stanje stvari. Kad imate hijerarhiju vlasti u državi, a grad je lokalna država, onda netko mora odgovarati za takvu nešto.”

“Ne mogu se svi samo tako izmaknuti. Kazneno su odgovorni sigurno ljudi koji su uhićeni jučer, ako im se u sudskom postupku dokaže takva krivnja. Politički odgovorni su ustvari njihovi šefovi koji su morali naslutiti da se radi na kriminalan način i poduzeti određene mjere”, rekao je Klisović

O podršci Tomaševiću

Što se tiče podrške novom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću kaže: “U tom kontekstu dok idemo tim putem, gradonačelnik može očekivati punu podršku od SDP-a u Gradskoj skupštini. Tomašević je u ovom slučaju žrtva neusklađenosti zakona hrvatske države.



“Ako imate dva zakona koja isto pitanje reguliraju na različit način, onda će vam već i studenti prve godine pravnog fakulteta reći da vrijedi onaj kasniji zakon jer je to jednostavno načelo prava kako se tumači pravni propisi. Tomašević je nastupio zakonito, kako treba, u skladu sa svojim ovlastima”, piše N1

Komentari