Kod Žepča uništeno spomen-obilježje pripadnicima HVO-a: Braniteljske udruge zahtjevaju pronalaženje počinitelja

Foto: Facebook

Braniteljske udruge zatražile su u ponedjeljak pronalaženje počinitelja koji je tijekom protekle noći potpuno uništio spomen-obilježje poginulim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane nedaleko od Žepča u središnjem dijelu BiH.

U mjestu Vrbici kod Žepča, najvjerojatnije automobilom, srušena je spomen-ploča pripadnicima 111. XP brigade Hrvatskoga vijeća obrane. Spomenik na kojemu su bila ispisana imena poginulih branitelja podignut je 2018. godine uz prometnicu koja povezuje općine Žepče i Zavidoviće, mjesto u kojemu je u više navrata bilo zabilježeno uništavanje hrvatskoga grba i braniteljskih spomen-ploča.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata Žepča zatražile su od policije što žurnije rasvjetljivanje ovog posljednjeg incidenta, ali i uklanjanja zastave hrvatskog naroda s prostora u kojemu je smještena spomen-soba poginulim pripadnicima HVO-a žepačkog kraja.

“Udruge HVO Žepče i Zeničko-dobojske županije najoštrije osuđuju ovaj vandalski čin te zahtijevaju da počinitelji ovoga nedjela budu privedeni pravdi i procesuirani”, naveli su u priopćenju.



Komentari