Kolakušić: ‘Čuli smo što su iz DP-a govorili o Plenkoviću. Sad im je odjednom prihvatljiv’

Na fotografiji: Mislav Kolakusic, Pravo i Pravda. Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Mislav Kolakušić, predsjednik stranke Pravo i Pravda i zastupnik u Europskom parlamentu, za N1 televiziju komentirao je parlamentarne izbore na kojima je išao u suradnji s Domovinskim pokretom kao i nadolazeće europske izbore.

“Ako se želite baviti politikom morate izlaziti na sve izbore i obuhvatiti što više mandata jer samo s mandatom možete djelovati”, smatra Kolakušić koji je na izborima u srijedu uspio izboriti saborski mandat.

“Ja sam daleko najpopularniji hrvatski političar u EP-u u povijesti. Ono što ja govorim to vidi nekoliko milijuna ljudi. Većina onoga što govore ostali političari su neke isprazne fraze i ponavljanja”, rekao je te podsjetio na “covid-idiotizam” kad je, tvrdi, prvi upozorio na lažne znanstvenike.

“Sada imamo borbu između dva svijeta, lijevo i desno ne postoji. Imamo globalizam i suverenizam. Globalizam želi maknuti nacionalne države i njihove tradicionalne vrijednosti, ukinuti granice, sve moguće rodove, obitelji i sve što može. I postoji suverenizam koji želi da obitelj bude čvrstoća svakog uređenja, nakon toga selo, grad i država”, istaknuo je.



Foto: Boris Kovacev / CROPIX

‘Borba normalnog protiv nenormalnog’

“Lijevo se nekada borilo za radnike, a danas se zalaže za promjene spola. Nisam vidio nijednu lijevu stranku koja je išta govorila o umirovljenicima, to onako spomenu. Znači imamo borbu normalnog protiv nenormalnog”, naveo je.

Kolakušić, koji je prije ulaska u politiku bio sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, priznao je da se promijenio otkako je 2019. godine osigurao zastupnički mandat u Europskom parlamentu.

“Ljudi žele slušati o ustašama i partizanima, što je bilo 1941. i to je ono što zanima dio birača, a tek sporedno je život u uređenom društvu i uređenom društvu. Ja i dalje pričam ono o čemu smatram da je bitno”, rekao je.


Na fotografiji: Mislav Kolakusic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kraj suradnje s DP-om

Kolakušić je brojne iznenadio kada je na parlamentarne izbore odlučio izaći s Domovinskim pokretom. Želio je, kaže, okupiti sve suverenističke opcije, ali suradnja nije bila dugog vijeka. Već dan nakon izbora počelo se govoriti o njenom prestanku.

Završio sastanak HDZ-a i DP-a, poznato što slijedi dalje: ‘Razmotrena su ključna područja suradnje’

“Čuli smo svi što su u DP-u govorili o HDZ-u i Plenkoviću i onda im odjednom on postaje prihvatljiv. Vi ste suverenisti kojima je najveći globalist u Hrvatskoj prihvatljiv. Pa Plenković je najveći globalist u Hrvatskoj, on provodi te politike”, zaključio je.

Komentari