KOLEGE U ŠOKU! Preminuo poznati odvjetnik i dugogodišnji dopredsjednik HOK-a

Ilustracija Foto: Pixabay

Dugogodišnji dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK), križevački odvjetnik Mladen Klasić preminuo je 23. kolovoza u Zagrebu nakon duge i teške bolesti, izvijestio je HOK u srijedu.

Klasić je dugi niz godina bio aktivan u radu HOK-a i odvjetničkog zbora Županije koprivničko-križevačke, a gotovo je nemoguće nabrojati na koje je sve načine pridonio hrvatskome odvjetništvu, navode u priopćenju.

Za Klasića, dodaju, odvjetništvo nije bilo samo njegova profesija, već i način razmišljanja i stil života. Zbog doprinosa koje je dao odvjetništvu bio je ovogodišnji laureat plakete dr. Ivo Politeo s poveljom, koju dodjeljuje Hrvatska odvjetnička komora.Ivo

Klasić je rođen 3. rujna 1954. u Križevcima, gdje je pohađao osnovnu školu i gimnaziju. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1979. godine, a nakon toga zaposlio u općini Križevci.



U Imenik odvjetnika upisan je 1. travnja 1991. sa sjedištem ureda u Križevcima. Od tada se aktivno uključio u rad Odvjetničkog zbora Županije koprivničko-križevačke, a na taj način i u rad HOK-a pa je i izabran za predsjednika navedenog zbora i to u pet mandata za redom, a time i za člana Upravnog odbora HOK-a.

Kao član Upravnog odbora istaknuo se konstruktivnim prijedlozima za rješavanje pojedinih konkretnih pitanja. Zbog takvog pristupa radu izabran je za dopredsjednika HOK-a i tu je funkciju obnašao u četiri uzastopna mandata.

No, zasluge Mladena Klasića ne mogu se ograničiti samo na odvjetništvo, jer je Mladen Klasić i poznati sportski djelatnik pa ga je Hrvatski olimpijski odbor 2020. odlikovao nagradom “Milan Neralić” zbog zasluga za razvoj sporta na lokalnoj razini kao člana zajednice sportskih udruga Križevci. Naročito je zaslužan za razvoj atletike u Križevcima i okolici, priopćio je HOK.

 

Komentari