Korona se probila u bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice. Ugrožena djeca s teškim poteškoćama

Matija Topolovec/PIXSELL

U Hrvatskoj je iz dana u dan sve više slučajeva zaraze koronavriusom, a bolest je zahvatila i Odjel za rehabilitaciju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice.

Na jednom od najosjetljivijih odjela liječe se djeca s teškim poteškoćama koja uglavnom spadaju u skupinu onih koji ne mogu nositi zaštitne maske.

Na virus je pozitivna jedna medicinska sestra, dok jedan fizioterapeut čeka rezultate, piše portal ni Zagorje malo.

“Neki od roditelja su odlučili prekinuti stacionarnu medicinsku rehabilitaciju, za koju je ionako bio planiran skori završetak, te su dobili preporuku za ponašanje kod kuće. Čim će biti poznati nalazi, bit će obaviješteni. Uz to, uzeti su i brisevi na SARS-CoV-2 za troje od četvero djece koja su bila u kontaktu s fizioterapeutom, a za koju smo imali suglasnost roditelja. Ovisno o nalazima brisa fizioterapeuta i djece poduzet će se daljnje potrebne mjere”, rekla je Željka Žnidarić, ravnateljica bolnice.



Dodatni problem je predugo čekanje rezultata testova, što je u Krapinsko-zagorskoj županiji dugotrajan proces, prema riječima liječnika i medicinskog osoblja.

“Tu je i psihološki moment “iščekivanja” nalaza, kako za djecu i njihove roditelje, tako i za naše djelatnike, a i poduzimanje eventualnih dodatnih mjera je vezano za rezultate testiranja”, rekla je Žnidarić.

Komentari