Kovač: Naša je zadaća čuvati ljudske živote; Jandroković: Izbori u HDZ-u će se održati

Zeljko Puhovski / CROPIX

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač zatražio je u petak od Nacionalnog stožera civilne zaštite da u što kraćem roku donese preporuku u vezi održavanja unutarstranačkih izbora u HDZ-u u nedjelju, 15. ožujka.

“U ovoj kriznoj situaciji vezanoj za širenje epidemije koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu dužan sam postupiti društveno odgovorno, ne samo prema članovima svoje stranke kao mogućim sudionicima izbornog postupka. Mnoga javna događanja su već otkazana, škole u Istarskoj županiji do daljnjega zatvorene, a na preporuku Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije odgođeno je i održavanje izbornih skupština temeljnih organizacija HDZ-a na području grada Gospića”, navodi Kovač u pismu Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Ističući da je zdravlje naših sugrađana na prvom mjestu poručio je kako je “naša zadaća čuvati ljudske živote”. Kovač navodi da na unutarstranačkim izborima, planiranim za nedjelju, 15. ožujka, pravo glasa ima više od 200.000 članova HDZ-a.

“Izborni postupak trebao bi se odvijati na 567 biračkih mjesta diljem Hrvatske od 8 do 19 sati. Svaka općina i svaki grad imaju po jedno izborno biračko mjesto, s izuzetkom Splita i Zagreba koji imaju dva, odnosno sedamnaest biračkih mjesta. Budući da je moguć dolazak nekoliko tisuća glasača na samo jedno biračko mjesto, i to u razdoblju od jedanaest sati, molim da žurno donesete preporuku o održavanju izbornog postupka”, navodi Kovač u pismu Nacionalnom stožeru civilne zaštite.



Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković potvrdio je u petak da će se izbori za predsjednika, zamjenika i potpredsjednike HDZ-a unatoč koronavirusu ipak održati ui nedjelju, dok će se izbori za ostala stranačka tijela najvjerojatnije odgoditi.

Komentari