Kovačeva ‘Opcija za promjene’ na pisma članovima potrošila gotovo 200 tisuća kuna u gotovini

Zeljko Puhovski / CROPIX

Opcija za promjene je u sklopu unutarstranačke kampanje u Hrvatskoj demokratskoj zajednici proteklih dana uputila 164 280 pisama članovima HDZ-a, što je potvrdila Hrvatska pošta, i na to potrošila 197 136 kuna.

U pismu koje je objavio N1 kandidat za predsjenika HDZ-a Miro Kovač se izravno obraća članovima HDZ-a za podršku. U pismu obećaje da će HDZ pod njegovim vodstvom ići u koaliciju samo sa srodnim strankama te da će uspostaviti sustav zapošljavanja koji nije “po babi i stričevima”.

Hrvatska pošta je na upit novinara objavila sve podatke o broju i cijeni pisama. Pisma su Opciju za promjene koštala 197 136 kuna.

“U sortirnici je zaprimljena veća količina izravne pošte, na koju se Vaš upit odnosi. Cjelokupan iznos plaćen je u gotovini po cijeni od 1,20 kn (uključen PDV) po komadu, sukladno cjeniku. Pošiljke su zaprimljene u subotu 7. ožujka, a prema evidenciji sustava predano je 3 puta po 30 tisuća komada te je plaćeno 3 puta po 36 tisuća kuna. U ponedjeljak 9. ožujka predano je još 2 puta po 30 tisuća komada i jednom 14 280 komada, a plaćeno je 2 puta po 36 tisuća kuna i jedan put po 17 136 kuna”, objavili su iz Hrvatske pošte.



Glasnogovornica stožera Silvana Oruč na novinarski upit je rekla kako je sve plaćeno u gotovini.

“Gotovinu je na poštu nosio član našeg stožera, ja njegovo ime ne bi iznosila. To su osobna financijska sredstva svih 5 kandidata iz tima Opcije za promjene”, rekla je glasnogovornica za N1.

Iz Opcije za promjene tvrde da nije bilo donacija, te da će sve svi podaci objaviti u financijskom izvješću.

Komentari