Krenule reakcije! Ništa bez Jacina komentara: ‘Znam kome to najviše paše, kratka i ubojita kampanja’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je da će se parlamentarni izbori održati u srijedu 17. travnja.

Ovo je drugi put da će se parlamentarni izbori održati radnim danom. Prvi put smo takav scenarij gledali 2000. godine kada su građani na birališta izašli u ponedjeljak 3. siječnja.

Kosor: Davno je sve pripremljeno

Stižu i prve reakcije na datum izbora, na Twitteru se oglasila i bivša premijerka Jadranka Kosor. “Datum koji najviše odgovara AP-u. Kratka i ubojita kampanja. Davno je sve pripremljeno i zato se do zadnje sekunde nije znao datum raspuštanja Sabora. Ali; kad je bal, nek’ je srijedom. Inače što se tiče izlaznosti u dijaspori, nevažna je. Bez obzira koliko ljudi izašlo na izbore, biraju se tri zastupnika i to uglavnom uvijek iz redova HDZ-a.”

Glavašević: Teško će HDZ dovlačiti autobuse

Bojan Glavašević je napisao, teško će u srijedu HDZ dovući autobuse. “Teško će HDZ dovlačiti razne autobuse na birališta u srijedu, 17. travnja. A ako i bude – to će se vidjeti jasnije nego ikada. Milanović je ovakvom odlukom spasio što se spasiti dalo od izbora i kampanje za Europski parlament. Što nije mnogo, nažalost. Ali je bitno”, objavio je zastupnik.

SDP: Tko čeka, dočeka

Na X-u se o proglašenju datuma izbora oglasio SDP, poručivši: “Tko čeka, dočeka”

Mrak Taritaš: Pošaljite Plenkovića u povijest

Zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš pozvala je građane da izađu na izbore.

“Sad znamo i datum izbora, prvi put usred tjedna, ali taj je dan po zakonu neradni. Izađite svi u srijedu 17. travnja na izbore i pošaljite Plenkovića i HDZ u povijest!”, rekla je Mrak Taritaš.

Benčić: Zanimljiv izbor datuma

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić ocijenila je u petak izbor 17. travnja za datum izbora zanimljivim, ali i pozitivnim obzirom da bi mogao doprinijeti većoj izlaznosti birača.

“To je u svakom slučaju zanimljiv potez i sigurno neočekivan, međutim mi ga gledamo dosta pozitivno s aspekta izlaznosti jer smatramo da bi moglo doprinijeti dobroj izlaznosti”, kazala je Benčić za Hinu.

Svi su iznenađeni jer do sada nismo imali situaciju da se radni dan pretvara u neradni dan zbog izbora, to je ustavno-pravno moguće ali do sada se nije koristilo, dodala je.

Plenković iznenađen datumom izbora: ‘Nama je sve dobro, sve nam paše’

Komentari