Krešić: Nitko nema pravo svojatati kolonu sjećanja u Vukovaru

Foto: Zeljko Puhovski/Cropix

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, general Marinko Krešić poručio je da nitko nema pravo svojatati ni jedan značajan datum u povijesti hrvatskog naroda, a pogotovo kolonu sjećanja u Vukovaru ili komemoraciju u Škabrnji. Dodao je da ne očekuje dvije kolone u Vukovaru.

– To su pojedinci prerano istrčali” s idejama koje nisu dobre i oni će to shvatiti, istaknuo je Krešić na obilježavanju 18. obljetnice osnutka Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) te dodao da ne žele nikoga omalovažiti niti posebno isticati, jer je za obranu i oslobađanje Vukovara zaslužan čitav hrvatski narod i hrvatski branitelji.

– Istrčavanje s plakatom nije dobro za hrvatski narod, ocijenio je. Svi koji se žele pokloniti žrtvi i zahvaliti što imamo Hrvatsku trebaju biti u jednoj koloni, bez razlike. Nitko ne bi trebao uzimati političke poene na te dane pijeteta pa ni vukovarski gradonačelnik, istaknuo je Krešić podsjetivši na 15.840 poginulih branitelja, i na brojne nestale u Domovinskom ratu.

Krešić je podsjetio i na osnivanje HGZ-a 7. studenoga 2005. naglasivši da to nije apsolutistička organizacija u kojoj je ideal slijepa poslušnost prema bilo kome, ali ni anarhična skupina u kojoj može raditi tko što hoće.



– Mi smo dragovoljna udruga visokih dužnosnika Hrvatske vojske i hrvatske vlasti, danas umirovljenih ravnopravnih građana, okupljenih oko zajedničkog cilja i dragovoljno obvezanih pridržavanju najviših razina ponašanja i poštivanja demokratski izabranih tijela, naglasio je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Komentari