Kriminalni dvojac obilazio je zagrebačka gradilišta i ukrao alat velike vrijednosti

Ilustracija: Pu istarska

Policijski službenici dovršili istraživanje nad osumnjičenim 36-godišnjakom, a za njegovim pomagačem još se uvije traga.

Za 36-godišnjaka sumnja se da je 16. kolovoza 2021. godine između 17 i 18 sati zajedno s još jednom za sad nepoznatom muškom osobom u namjeri krađe tuđe pokretnine provalio u skladište jednog trgovačkog društva.

Iako nisu ništa ukrali, policija je identificirala osobno vozilo, točnije 36-godišnjakovu Škodu zagrebačkih registarskih oznaka kojom su se dovezli u Ulicu Ribnjak u Zagrebu.

Od daljnje namjere nisu odustali već su prišli skladištu drugog trgovačkog društva, nakon čega su zavlačenjem prikladnog alata obili vrata skladišta, ušli u prostor te iz njega otuđili razni alat. Na isti su način, sumnja se, odmah potom počinili krađu i iz skladišta trećeg trgovačkog društva iz kojeg su također otuđili alat.



Potom su, sumnja se, prišli i skladištu još jednog trgovačkog društva, obili vrata te iz njega i ovaj put otuđili alat. Prišli su i metalnoj kutiji koja se nalazila ispred ulaznih vrata skladišta, obili ju no iz nje nisu ništa otuđili.

Otuđeni alat nakon krađe su, sumnja se, natovarili u automobil te se njime dali u bijeg, a materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 39.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju PU Zagrebačke.

Komentari