KRŠENJE MJERA SAMOIZOLACIJE Istarska policija zaprimila čak 33 dojave

Niksa Stipanicev / CROPIX/ilustracija

Policija je tijekom vikenda, od 13. do 15. ožujka, zaprimila 33 dojave građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre, a u pet slučajeva utvrdili su kršenje mjera samoizolacije i obavijestili državni inspektorat, priopćeno je u ponedjeljak iz PU istarske.

“Policijski službenici nakon što su zaprimili 33 dojave građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre, provjerili su sve dojave. U pet slučajeva utvrdili su kršenje mjera samoizolacije i o tome obavijestili državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera”, priopćila je istarska Policijska uprava.

Ujedno je ponovno apelirala na sve građane da se odgovorno ponašaju, provode mjere samozaštite i pridržavaju se svih dosad donesenih uputa i preporuka.

“Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, naveli su iz policije.



Upozorili su osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa.

Također iz PU istarske pozivaju građani da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila.

“Policijski službenici provjerit će svaku dojavu te će se protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije, dodali su.

Komentari