KRSTIČEVIĆ ’16 helikoptera je za slučaj potrebe spremno’

Foto: MORH

Nakon što je obišao ekspedicijski kamp koji je ispred KB Dubrava podigla vojska, ministar obrane Damir Krstičević sa javnosti je podijelio informacije o spremnosti HV-a na pomoć u ovim novonastalim okolnostima.

Zadovoljan je dosadašnjim angažmanom vojske koja je dodatno, na zahtjev struke, izgradila tunel koji je povezan s bolnicom.

“Hrvatska vojska kao dio sustava Domovinske sigurnosti pokazuje solidarnost, vidjeli ste da smo pokazali spremnost, da smo bili na raspolaganju pomoći hrvatskom narodu, posebice u saniranju posljedica potresa i tu smo zajedno s hrvatskim narodom”, kazao je ministar obrane.

Krstičević je dodao i da su prije nekoliko dana testirali slijetanje helikoptera te da su jutros na tu temu imali sastanak, poručivši da je sve spremno bude li potrebe za angažmanom helikoptera.



Za pripadnike 11. hrvatskog kontingenta koji je su zadržani u misiji u Afganistanu zbog situacije s koronavirusom, Krstičević je rekao da bi večeras oko 23 sata trebali sletjeti u Hrvatsku zrakoplovom Croatia Airlienesa koji je rano jutros poletio iz Zagreba, a za one koji su na misiju tek otišli, izjavio je da su na sigurnom te da će svoju zadaću odraditi do kraja.

Komentari