‘KRVI JE BILO POSVUDA’ Pokušaj ubojstva u Splitu: Poznati pripadnik krim-miljea propucan usred bijela dana

Ilustracija: Ranko Suvar/Cropix

U utorak oko 16 sati stanovnike splitskog predjela Skalice uznemirila je pucnjava. Na teren su odmah upućene policijske patrole, a prve informacije su stizale od svjedoka, doznaje Slobodna Dalmacija.

“To vam je bilo iza pekare koja je na zavoju iz Ulice Zrinsko Frankopanski u Ulicu Table, tamo se nešto događalo. I sada je tamo gužva”, rekla je žena koja je sve čula i vidjela iz zgrade nasuprot pekari.

Iz PU splitsko-dalmatinske doznaje se da je jedna osoba ozlijeđena.

Prema prvim informacijama ranjen je Josip Čubelić, poznati pripadnik splitskog krim miljea. Ima prostrjelnu ranu noge i nije u životno ugrožen.



Do dolaska Hitne pomoći, propucanom muškarcu prišli su brat i sestra iz Splita, ne znajući što se zaista dogodilo. “Bili smo u prolazu i vidjeli krvavovg čovjeka na podu. Previjao se, a krvi je bilo svugdje oko njega”, rekli su.

Zatim su se počeli okupljati i ostali prolaznici, a brat i sestra su pozvali Hitnu pomoć.

Josip Čubelić, popularni Čuba policiji je od ranije dobro poznat Splićanin.

Čubelić je široj javnosti postao poznat kada je u Srinjinama u prosincu 2017. po nogama izrešetan Mario Bečić, poznatiji kao mister turizma Dalmacije, a upravo je Čubu policija teretila za propucavanje i da ga je nakon ranjavanja izudarao drškom pištolja po glavi. No, nakon provedenih ni mjesec dana u istražnom zatvoru, Čuba je pušten na slobodu, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

 

Komentari