Kutleša preuzeo službu novog zagrebačkog nadbiskupa: Na svetoj misi i sam politički vrh, Plenković i Jandroković u prvom redu

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Svečanim liturgijskim slavljem službu novog zagrebačkog nadbiskupa preuzeo je monsinjor Dražen Kutleša. Središnji dio svete mise bio je kada je kardinal Josip Bozanić svoj štap predao monsinjoru Kutleši, čime je on i službeno postao deveti zagrebački nadbiskup.

“Nadbiskupe Dražene, po apostolskom nasljedstvu postavljen si za pastira crkve zagrebačke. Neka te Gospodin prati svojih duhom da po primjeru blaženih zagrebačkih pastira Augustina Kažotića i Alojzija Stepinca vjerno upravljaš povjerenim narodom i izgrađuješ crkvu kao prisutnost spasenja u svijetu”, rekao je Bozanić.

Sveta misa započela je svečanom procesijom, odnosno svečanim ulaskom u Bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca. Nakon toga je započela sveta misa, piše HRT.



Monsinjor Dražen Kutleša u svojih 12 godina biskupske službe bio je tri puta koadjutor, a postao je i predsjednik HBK.

Na svetu misu došli su i premijer i predsjednik Hrvatskog sabora, kao i brojni ministri.

Kutleša preuzima najveću nadbiskupiju u Hrvatskoj s gotovo milijun vjernika i dvjestotinjak župa. Njegovo biskupsko geslo je ” U Tebe se Gospodine, uzdam “.

Komentari