Lauc: Nadam se da Covid potvrde nisu moćna ucjena kao 2020. kada je jedan član većine natjerao Vladu da zatvori kafiće

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Nakon što je liječnik Alen Protić, voditelj Centralnog respiracijskog centra KBC Rijeka prozvao znanstvenika Gordana Lauca zbog “uvrjedljivih izjava”, istaknuo je i kako Lauc i nije liječnik. “On je molekularni biolog. Pacijenta, osim privatno, nije nikada vidio. Ne tražimo ispriku, niti išta slično, samo neka prestane u medijima iznositi bilo kakve podatke. Lijepo ga molimo”, poručio je Protić. Na njegove istupe na svom Facebooku osvrnuo se Lauc.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Pandemijski marketing je prljavim trikovima uspio ušutkati većinu znanstvenika u svijetu koji su upozoravali na to da se marketinške poruke industrije pandemije pokušavaju prikazati kao znanstvena istina. Mene pokušavaju ušutkati već više od godinu dana i nikako ne shvaćaju kako to da još uvijek nisu uspjeli. Današnji primjer je:

1) Ja govorim o neučinkovitosti mjera i Covid potvrda



2) Novinarka kaže ‘Da se neki liječnici koji rade na Covid-odjelima ne slažu sa mnom’

3) Ja odgovorim da TI LIJEČNICI (koji se ne slažu s nečim što je nedvojbeno pokazano istraživanjima i stvarnim podacima u raznim državama) zbog toga što svakodnevno liječe pacijente nemaju vremena pratiti te epidemiološke analize i podatke (što niti nije njihov posao).

4) Danas su mediji i društvene mreže puni naslova u kojima se liječnici žale da sam ih uvrijedio, jer su ih mediji pitali što misle o tome da sam ja izjavio da ONI (tj. svi liječnici) ne prate znanstvenu literaturu. I sada svi objašnjavaju da oni prate novu literaturu o liječenju, što ja nikada nisam niti pokušao osporiti…

Vrlo je jasno da se ovdje radi o još jednoj izmišljotini i podvali pandemijskog marketinga. Ljudi koji zbog profita industrije pandemije šire strah i pokušavaju ušutkati one koji na to upozoravaju rade ogromnu štetu i izravno su odgovorni za smrt milijuna ljudi. Nadam se da će zbog toga jednom odgovarati.

Covid potvrde su najnovija globalna podvala pandemijskog marketinga. Naša Vlada je do sada dosta dobro razlikovala pandemijski marketing od znanstvene istine i nadam se da će uskoro ispraviti i ovu pogrešku. Nadam se samo da se ne radi o nekoj moćnoj ucjeni, kao što je to bio slučaj kad je u studenom 2020. jedan član vladajuće većine ucjenom oko izglasavanja proračuna natjerao Vladu da zatvori kafiće, restorane i sport (čime se javno hvalio na skupštini Županije – snimka postoji na internetu)”, poručio je Lauc.

https://www.facebook.com/gordan.lauc/posts/10227414504296123

Komentari