Lavrov upozorava: SAD nastoji oslabiti ne samo Rusiju, nego i Europsku uniju

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov poručio je u četvrtak da je summit NATO saveza u Madridu još jednom pokazao da zemlje članice očekuju bezuvjetnu poslušnost.

“Vjerujem da je svima očito što očekuju. Oni se ne libe pričati o tome, a to su još jednom rekli jučer na summitu NATO-a u Madridu. Od svih država očekuju bezuvjetnu poslušnost njihovoj volji, što odražava njihove egoistične interese – prvenstveno interese SAD-a”, rekao je Lavrov.

Istaknuo je da moderna Europa, koju predstavlja EU, gubi svoju neovisnost ili one znakove neovisnosti koje je imala, te se potpuno pokorava stavovima koje nameću SAD. Naglasio je da se odnosi i na ekonomske sankcije koje su nametnute Rusiji.

“Ako usporedite sankcije koje su europske države uvele Rusiji i Bjelorusiji i one koje je uveo SAD, možete učiti da je SAD blag prema sebi i pokušavaju da ne budu previše aktivni u područjima koja će ozbiljno naštetiti njihovom gospodarstvu”, rekao je ministar vanjskih poslova, a prenosi TASS.



Lavrov je također naglasio da i SAD trpi negativne učinke sankcija, ali da “Europa trpi puno više”. Lavrov je poručio da SAD želi oslabiti ne samo Rusiju već i Europsku uniju koja im je konkurencija.

“Washington nastoji oslabiti ne samo Rusiju, nego i Europsku uniju koja je konkurencija SAD-u”, poručio je ruski ministar.

 

Komentari