LAŽNA VIJEST! Branka Aničić nije umrla nakon druge doze cjepiva. Živa je i uživa u šetnjama

Počela se širiti lažna vijest da je preminula prva osoba koja je u Hrvatskoj cijepljenja protiv korone. Nakon što je više redakcija dobilo informaciju da je preminula nakon primanja druge doze cjepiva, vijest je provjerena i ispostavilo se da je lažna.

Vijest da je Branka Aničić preminula nakon primitka druge doze cjepiva dospjela je do Vilija Beroša, koji je potom kontaktirao ravnatelja DZ-a Zagreb Zapad, Miroslava Hanževačkog. On mu je potvrdio da je riječ o lažnoj vijesti.

“To apsolutno nije istina, već ste četvrti koji nam šalju isti upit. Mi smo sve provjerili, gospođa se osjeća dobro i ne možemo vjerovati da se šire takve lažne informacije. Njoj nije ništa, ona se osjeća dobro. Ne znam otkud dolazi ta vijest. Čudno je da nas stalno netko pita o tome, pa čak i ministar, kao da tražimo da bude problem”, ispričao je Hanževački za Index.

Prva osoba koja je u Hrvatskoj primila cjepivo

Gospođa Branka Aničić bila je prva osoba u Hrvatskoj koja je primila cjepivo protiv koronavirusa. Stanovnica trešnjevačkog doma za starije primila je prvu dozu cjepiva 27. prosinca prošle godine. Njezinom cijepljenju prisustvovali su ministar zdravstva Vili Beroš, premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Milan Bandić.



Gospođa je nedavno primila drugu dozu cjepiva i uživa u popuštanju mjera za staračke domove.

“Najviše mi je falila obitelj. Unuci i praunuci. I oni su se mene zaželjeli. Čim je bilo moguće, došli su me posjetiti. Popili smo kavu i čokoladu. Dugo smo razgovarali”, ispričala je Branka za Jutarnji list.

Komentari