Liječnici obiteljske medicine u Zagrebu odsad će samo docjepljivati

Ilustracija Foto:Grgo Jelavic/PIXSELL

Opet smo dosegli jako velik broj novozaraženih. Čak 3217 novih slučajeva zabilježeno je u petak, gotovo dvostruko više nego dan prije. Zamalo je svaki treći test pozitivan.

Na statistiku je upozorio i premijer Andrej Plenković uoči sjednice Vlade kazavši da ona govori kako će na 45 zaraženih u Hrvatskoj jedna osoba preminuti u idućim tjednima i da zbog toga apelira na sve da nose maske, provjetravaju prostorije, drže razmak. Nema te mjere koju Stožer može donijeti, a da je jača od osobne odgovornosti, kazao je.

S obzirom na to da se cijepljenje u Zagrebu prebacilo s liječnika obiteljske medicine na Velesajam, postavilo se pitanje hoće li se ljudi i dalje cijepiti kod liječnika.

“Liječnici obiteljske medicine u svojim će ordinacijama i domovima zdravlja od sada samo docjepljivati, a cijepit će prvom dozom na Velesajmu – kazao je Večernjem listu dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ-a “Dr. A. Štampar”.



Liječnici su pacijente koji su im se prijavili trebali unijeti u platformu cijepise.zdravlje.hr, dodaje on. Liječnici, međutim, nisu sve te popise imali vremena prepisivati u platformu, već ih i dalje imaju u vlastitim evidencijama.

“Zasad mi te pacijente sa svojih popisa zovemo i naručujemo ih na termine na Velesajmu iako postoji mogućnost da se prijave i na platformu”, kaže dr. Nataša Ban Toskić, liječnica obiteljske medicine, piše N1.

Komentari