Liječnička komora o stravičnom napadu na psihijatricu: ‘Ovaj strašan događaj ponovno je pokazao svu težinu posla koji obavljaju liječnici’

Nera Simic/Cropix

Hrvatska liječnička komora u kontaktu je s liječnicima OB-a Virovitica u kojoj se nalazi ozlijeđena liječnica, psihijatrica iz Virovitice, na koju je u subotu poslijepodne u njezinoj ordinaciji nasrnula pacijentica i nanijela joj teške ozlijede.

“Ovaj strašan događaj u kojem je kolegica liječnica tijekom obavljanja svog posla zadobila ozbiljne tjelesne ozlijede ponovno je pokazao svu težinu posla koji obavljaju liječnici. Izražavamo bezrezervnu podršku ozlijeđenoj kolegici i želimo joj uspješan oporavak”, rekao je predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić te dodao kako će HLK u dogovoru s ozlijeđenom liječnicom dogovoriti svu potrebnu pomoć.

Ovaj nesretan događaj ponovo pokazuje kako su liječnici na svojim radnim mjestima kontinuirano izloženi kako verbalnom, tako i fizičkom nasilju, ističe HLK u svojemu priopćenju.

Podsjetimo, HLK je krajem 2016. godine provela istraživanje “Nasilje nad liječnicima” koje je pokazalo da je čak 93 posto anketiranih liječnika doživjelo na poslu neki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja, a fizički napad na liječnika dogodio se u 22 posto zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.



 

Komentari