Lijepa Mamićeva odvjetnica privukla je veliku pažnju, evo i tko je ona: Najveća motivacija za ulazak u odvjetništvo bila joj je dinamika tog posla

Foto: Vojko Basic/Cropix

Na splitskom Općinskom sudu u utorak je započelo ročište povodom tužbe Zorana Mamića zbog pjesme ‘Mamići’ repera Vojka V (38) i Grge Šipeka (27) znanog kao Grše.

Na suđenju je Mamića predstavljala njegova odvjetnica Jovana Puhalo koja je privukla pažnju. Ova 33-godišnja odvjetnica je svoju karijeru počela u Puli, a sada ima odvjetnički ured u Zagrebu i specijalist je za javnu nabavu i kazneno pravo. Prije dvije godine dala je intervju kojem je pričala o svom poslu i tome što ju je privuklo da postane odvjetnica, piše Večernji list.

JOVANA PUHALO
Vojko Basic/Cropix

“Najveća motivacija za ulazak u odvjetništvo bila je dinamika tog posla i činjenica da uvijek ima prostora za napredak. Nijedan dan u ovom poslu nije isti i prisiljeni ste svakodnevno izlaziti iz komfor zone i stalno prihvaćati nove izazove. Različiti predmeti u kojima zastupam traže od mene da ulazim u potpuno različitu problematiku te zahtijeva poznavanje tematike i iz drugih zanimanja. Kao braniteljica osjećam visoki stupanj motivacije i odgovornosti da u svakom pojedinom slučaju poduzmem sve kako bi okrivljenik imao sva ona prava koja mu zakon omogućuje i kako bi postupak koji se protiv njega provodi bio zakonit”, rekla je tada za 24 sata.

“Psiholozi kažu da su samo tri sekunde dovoljne da druga osoba oblikuje mišljenje o vama na temelju vašeg izgleda, govora tijela, ponašanja i načina na koji ste odjeveni. Postoji neki kodeks odijevanja u odvjetništvu, a s ciljem pokazivanja poštovanja prema sudu i ozbiljnosti prema poslu kojim se bavimo pa osobno izbjegavam nositi šarene odjevne predmete i asimetrične krojeve. Općenito više volim klasiku i neboje. Spremim se u15-ak minuta, a prvu kavu pijem u autu na putu prema sudu ili uredu”, navela je.



 

Komentari