Lokalni Stožer civilne zaštite poslušao Bulja, Odjel za prosvjetu reagirao i zatražio i dalje nošenje maski u školama

Načelnik Stožera civilne zaštite Denis Bobeta potpisao je odluku kojom taj stožer preporučuje da se ukine obveza nošenja maski za učenike, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola, obavljeno je u srijedu na stranici Grada. Učinio je to na prijedlog gradonačelnika Sinja Mire Bulja.

Međutim, s tim se ne slaže pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport koji ističe da učenici moraju nositi maske dok god tako propisuje HZJZ i Ministarstvo.

“Stožer civilne zaštite Grada Sinja kao nadležni lokalni stožer za područje Grada donosi preporuku o ukidanju obveza nošenja maski za učenike, učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola”, piše u odluci koju je potpisao Bobeta.

Bulj je rekao kako “smatra da je obveza nošenja maski u osnovnim i srednjim školama upitne svrhovitosti s obzirom na to da se učenici koje se obvezuje na nošenje maske druže za vrijeme velikog odmora ne poštujući nikakve epidemiološke mjere”.



Na tu je vijest reagirao prof. Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Učenici u sinjskim osnovnim i srednjim školama sutra i u dogledno vrijeme moraju nositi maske, sukladno mjerama koje su propisane od HZJZ-a i Ministarstva.

Razlog je nepovoljna epidemiološka situacija u cijeloj Županiji i danas rekordan broj zaraženih.

Gradonačelnik Bulj ili ne pozna propise ili namjerno potencira ovo pitanje želeći prikupiti jeftine političke poene. Proceduru za ukidanje mjere nošenja maski pokreće škola a suglasnost daje osnivač te lokalni stožer. U ovom trenutku nijedna škola s područja grada Sinja nije uputila takav zahtjev niti bi Osnivač u ovakvoj epidemiološkoj situaciji dao suglasnost za ukidanje te mjere. Prema tome, mjera obaveznog nošenja maski za učenike i nastavnike ostaje na snazi do daljnjega”.

Podsjetimo, Bulj je u kolovozu uoči Alke i svetkovine Velike Gospe u prijeporu s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite tražio ublažavanje epidemioloških mjera ističući kako u drugim gradovima okupljanja nisu problem te “kao da korona živi samo u Sinju”.

Nakon što je ministar Beroš ustvrdio da je od 12. do 25. kolovoza u Sinju broj zaraženih povećan za 147 ili 465 posto u odnosu prema razdoblje prije, Bulj je rekao da se Vlada istodobno hvali s nikad više turista te da je riječ o izrugivanju i stigmatiziranju Sinja, objavio je N1.

Komentari