LUETIĆ: Akcija “Hrvatski liječnici za Ukrajinu” naš je izraz solidarnosti i suosjećanja s ukrajinskim liječnicima i ostalim zdravstvenim radnicima

Krešimir Luetić/Davorin Visnjic/PIXSELL

U samo dva tjedna hrvatski liječnici su, u sklopu humanitarne akcije „Hrvatski liječnici za Ukrajinu“ koju je pokrenula Hrvatska liječnička komora, za pomoć ukrajinskim kolegama i građanima donirali 345.000 kuna. Komora je, odlukom Izvršnog odbora, uz ovaj iznos prikupljen od članova, donirala dodatnih 300.000 kuna za pomoć ukrajinskim liječnicima.

– Akcija “Hrvatski liječnici za Ukrajinu” naš je izraz solidarnosti i suosjećanja s ukrajinskim liječnicima i ostalim zdravstvenim radnicima, kao i s cjelokupnim ukrajinskim narodom. Ukupni iznos naše donacije Ukrajini je 645.000 kuna. Komora je prikupljena sredstva uplatila na namjenski račun CPME-a (Stalni odbor europskih liječnika). Primarna svrha za koju će se koristiti prikupljena novčana sredstva su nabava, transport i distribucija medicinskih potrepština (lijekova, medicinskih proizvoda, medicinske opreme i sl.) u Ukrajinu te pružanje medicinske pomoći izbjeglicama, istaknuo je dr. sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Komentari