Majka dječaka ubojice iz Beograda traži da on nastavi školovanje, obratila se institucijama: Ni jednom riječju ne spominje tragediju

Foto: Cropix, Društvene mreže

U pismu, koje je jako šturo i nema nijedne emocije, majka dječaka koji je usmrtio devetero učenika i radnika osiguranja navodi kako je pitanje obveznog osnovnog obrazovanja njezine djece “otvoreno”

Majka dječaka ubojice iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu obratila se institucijama sa zahtjevom da se riješi pitanje daljnjeg školovanja njezino dvoje djece.

U pismu, majka dječaka ubojice ne spominje tragediju u “Ribnikaru” nijednom riječju, nego se obraća za pomoć navodeći kako je situacija u kojoj je njena obitelj složena, piše Blic.

U pismu, koje je jako šturo i nema nijedne emocije, majka dječaka koji je usmrtio devetero učenika i radnika osiguranja navodi kako je pitanje obveznog osnovnog obrazovanja njezine djece “otvoreno”. Ona tvrdi da mlađa kćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može nastaviti školovanje u Ribnikaru, a da je sin na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, tvrdi izvor Blica.



Ona je molbu poslala prije nekoliko dana.

Na rješavanju svih pitanja nezapamćene tragedije za obitelji nastradale i ranjene dece, ostale učenike škole i Srbiju radi tim Vlade Srbije u kojem su angažirana sva nadležna ministarstva i institucije. Praktično od MUP-a, preko ministarstva prosvjete i pravde, do psihijatara i psihologa.

Prema informacijama Blica, dječak ubojica neće biti pušten na slobodu, a njegovo daljnje školovanje bit će u skladu s propisima. Kako je osnovno obrazovanje obvezno po zakonu on će pohađati individualnu nastavu online, po uvjetima za djecu koja su hospitalizirana. Hoće li biti izvjesnih korekcija, kao i kakav će precizno biti model školovanja za dječaka koji je ubio devetoro vršnjaka i radnika osiguranja, trebalo bi biti poznato tijekom tjedna.

Ono što je već sada izvjesno jeste da dječaku ubojici, ako nastavu prati preko kompjutera, neće biti omogućen nijedan drugi sadržaj osim zakonom propisane online nastave.

Dječak ubojica (14) počinio je masovno ubojistvo 3. svibnja u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Hospitaliziran je odmah nakon masakra koji je izvršio. Do danas nije pokazao iskreno kajanje. Fotografije vršnjaka i prijatelja koje je ubio ne želi gledati jer mu to po njegovom svjedočenju izaziva neku neugodnost.

Komentari