Makedonska policija razotkriva: ‘Uhitili smo organizatora ubojstva djevojčice Vanje, a evo i gdje’

Foto: Facebook

Policija Sjeverne Makedonije je sazvala izvanrednu konferenciju nakon što je objavljeno da je uhićen glavni osumnjičenik u slučaju otmice i ubojstva četrnaestogodišnje Vanje Đ., kao i ubojstva frizera Pančea Živkovskog.

Za organizaciju otmice sumnjiči se Ljupčo Palevski Palčo, koji je i uhićen u četvrtak na granici s Turskom.

Te navodi potvrdio je i ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Spasovski ga je opisao kao kreatora, organizatora i izvršitelja zločina. Dodao je da je Palčo na “crvenoj listi”, a podaci o njegovoj lokaciji dobiveni su operativno-obavještajnim putem, prenosi Skopje1.On je bio posljednja karika ovog stravičnog čina koja je nedostajala, rekao je Spasovski. Istaknuo je da je podnesena i kaznena prijava.



“Kaznena prijava sastavljena je na više od stotinu stranica s dokazima i predana je državnom odvjetništvu. Optuženo je pet osoba, od kojih jedna za otmicu i ubojstvo, tri za otmicu i sudjelovanje u ubojstvu, a jedna za pomaganje u otmici, pokazuju dokazi koje je prikupila policija. Predmet je u punoj nadležnosti PSO-a”, istaknuo je Spasovski.

Pronađena dva oružja
Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski potvrdio je da su na području Skoplja pronađena dva oružja koja se smatraju dijelom istrage o otmici i ubojstvu Vanje Đ. Međutim, zasad nije poznato kome je oružje pripadalo. Ministar je također iznio detalje bijega Palča, navodeći da je uhićen u taksiju na autocesti dok je pokušavao putovati prema Istanbulu, ali je na kraju odustao od toga.

Vanjin otac Aleksandar Đ. priveden je i Tužiteljstvo ga sumnjiči kao sudionika u slučaju njezina ubojstva. On je priveden na sud nakon provedenog dana u policijskoj postaji te je saslušan u Tužiteljstvu.

Otac se sumnjiči da je dao informacije o vremenu i mjestu kada će Vanja biti sama, a potom je od majke zatražio novac. No, prema izjavi ministra Olivera Spasovskog, situacija je izmakla kontroli, te je prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski iz vatrenog oružja ubio djevojčicu.

Komentari