Malenica jasno poručio: Očekujem da se predsjednik ispriča kolegi Habijanu

Foto: Zeljko Puhovski/Cropix

HDZ-OV ministar pravosuđa Ivan Malenica kaže da je neugodno iznenađen informacijama u medijima da je štrajk sudaca već dogovoren. “To nije dobro polazište za bilo kakve razgovore”, kaže ministar.

Podsjetio je na povišice koje su suci već dobili, a konkretne prijedloge o poboljšanju materijalnog stanja i radnopravnog statusa sudaca će iznijeti na sastanku u ponedjeljak, otkriva ministar. “To ide u smjeru povećanja i to je nastavak dogovorenog prije šest mjeseci”, kaže za N1.

Damjan Tadic/Cropix

“Na njihovom bih mjestu ja bio zadovoljan prijedlogom koji ćemo iznijeti u ponedjeljak”, poručuje ministar.

Malenica ponavlja kako je razočaran informacijom da se suci već pripremaju na štrajk. “Vidjet ćemo što će na kraju odlučiti, mislim da trebaju uzeti u obzir da s ovom Vladom imaju dijalog, da smo već dogovorili veliko povećanje plaća, da smo razgovarali o stvarima koje su njima bitne i da je to tema u narednim mjesecima. Mi imamo prioritete, rješavamo sustav plaća za državne i javne službenike”, govori.



HDZ-ovac stao u obranu Habijana: ‘A ništa… Milanoviću je očito sve dozvoljeno’

Agrokor
Što se tiče vještačenja za Agrokor, Malenica kaže kako je potrebno provjeriti što se dogodilo, a na pitanja o novom vještačenju, odgovara kako, kao resorno ministarstvo ,osiguravaju sredstva pa će, ako bude potrebno, tako napraviti i ovaj put.

“Mislim da je glavna državna odvjetnica poduzela radnje po tom pitanju, to je i istaknula na tematskoj sjednici Odbora za pravosuđe”, kaže.

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Milanović – Habijan
Malenica je komentirao i jučerašnju izjavu predsjednika Republike da je ministar Damir Habijan gej. “Mislim da je riječ o neprimjerenoj izjavi, takve izjave dosad nisu bile u javnom prostoru. Očekujem da se predsjednik ispriča kolegi Habijanu”, rekao je Malenica.

 

Komentari