Malenica o uhićenim navijačima Dinama: ‘Nezadovoljni smo trajanjem istrage, prošlo je više od dva mjeseca’

Foto: Zeljko Puhovski/Cropix

Nakon sjednice Vlade ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je novinarima da se očekuje da predsjednik Zoran Milanović novi Zakon o izbornim jedinicima, koji je Vlada danas poslala Saboru, potpiše u roku od osam dana od glasanja u Saboru sljedeći tjedan. Na pitanje novinara o zatvorenim hrvatskim državljanim u Grčkoj rekao je da Vlada komunicira s grčkim vlastima i da će uskoro pisati grčkom kolegi kako bi se proces ubrzao.

“Pisat ću grčkom kolegi”

– Nezadovoljni smo trajanjem istrage, prošlo je više od dva mjeseca. Navodno su pri kraju istražne radnje. Ovih ću dana uputiti pismo grčkom kolegi kako bi apelirali da se istraga završi u što kraćem roku, a i da se napokon zna sudbina pritvorenih hrvatskih državljana, rekao je Malenica.

Dodao je da ne zna konačan broj europskih uhidbenih naloga, ali mu se čini da su svi došli u Hrvatsku.

– Bilo je primjedbi na jedan zatvor u Ateni jer su našim državljanima bila uskraćena neka prava, kao što je npr. šetnja, i očekujemo njihovo skoro premještanje u drugi zatvor, rekao je Malenica.



Na pitanje hoće li neki od 102 zatvorena biti prebačeni u hrvatske zatvore ponovio je da u razgovorima s grčkim kolegama stalno iskazuju nezadovoljstvo.

– Grčka je pravna država i njezina pravosudna tijela su neovisna i možemo politički vršiti pritisak i ukazivati na nelogičnosti, to od početka i činimo, kazao je Malenica.

Komentari