Malenica: Spremni smo nastaviti razgovore s predstavnicima udruge sudaca i državnih odvjetnika

Damjan Tadic/Cropix

Ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica izjavio je kako su spremni nastaviti razgovore s predstavnicima udruge sudaca i državnih odvjetnika, iako su suci najavili da kreću u bijeli štrajk, nezadovoljni materijalnim pravima, piše HRT. 

– Mi smo razgovarali prošle godine o cjelovitom rješenju koje uključuje indeksaciju, platne razrede i materijalna prava. U fokusu nam je dovršetak reforme sustava plaća za državne i javne službenike i spremni smo na daljnje razgovore sa sucima o cjelovitom rješenju, izjavio je u Saboru ministar pravosuđa Ivan Malenica.

Izrazio je žaljenje što su suci odbili ponuđena “materijalna prava koja dosad nisu imali, a tražili su ih”.

– To uključuje božićnicu, uskrsnicu, regres i dar za djecu, što iznosi oko 115 eura neto povećanje mjesečno za suca i zajedno s onim velikim povećanjem prošle godine to nije mali iznos, ali bez obzira na to mi smo spremni razgovarati o jednom cjelovitom rješenju i daljnjem napretku sustava plaća za suce i državne odvjetnike, poručio je Malenica.



Smatra da građani neće ispaštati zbog eventualnog štrajka sudaca jer vjeruje da će veći dio sudaca nastaviti raditi svoj posao i održavati ročišta te poručuje da su spremni za razgovore s predstavnicima Udruge hrvatskih sudaca, kao i s predstavnicima Udruge državnih odvjetnika.

Komentari