Mamić kao Todorić?! Sjetite se samo one – proklet bio na današnji dan! Stručnjaci nam objasnili što stoji iza ‘reforme pravosuđa’

Cropix

‘Reforma pravosuđa’ Zdravka Mamića putem društvenih mreža podignula je dosta prašine, a svojevrsni je nastavak Mamićeva istupa na konferenciji za medije iz Mostara, netom nakon same pravomoćne presude kojom je Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora.

Osim ‘sočnih’ detalja koje objavljuje, Mamić se bacio i u obradu fotografija, a svi se pitaju radi li on na objavama sam ili ima pomoćnika. Mišljenje o navedenom ponudili su komunikolog Kristijan Sedak i PR stručnjak Zoran Pucarić. Obojica tvrde kako nisu detaljno upućeni u same objave ovog osuđenog bjegunca, no slažu se kako je ovo potez očajnika.

“Licemjerno je da te objave naziva reformom pravosuđa jer, da mu je upalila ideja o isplati 500 tisuća kuna mita, za ovo uopće ne bi čuli”, govori Pucarić osvrćući se na tvrdnju koju je Mamić iznio na konferenciji za medije kada je naveo kako je taj iznos dao osječkim sucima kako bi presudili u njegovu korist.

Zdravko Mamić na Facebooku

Što se tiče samih objava na društvenim mrežama, Sedak zaključuje kako Mamić izgleda kao težak klijent za nekog komunikacijskog stručnjaka te je uvjeren kako ne bi rado primio savjet istoga. Ipak, ističe, ima prirodno dobar osjećaj za nastupe. “Prisjetimo se samo one rečenice ‘Proklet bio na današnji dan'”, govori Sedak pa dodaje: “taj dan Dinamo je odjednom postao stariji od Hajduka, a to nikom nije bilo upitno tada”.Mamić, govori dalje, nikada nije mario za društvene mreže, a tu ga malo podsjeća na Ivicu Todorića koji se također nakon presude koja nije išla njemu u korist, odlučio na sličan potez. Prisjetimo se, on tada pokreće svoj blog.

“Onaj koji gubi ima se pravo ljutiti”, smatra Sedak koji navodi kako ovo sve izgleda kao “brakorazvodni postupak”, u kojem je Mamić “uvrijeđena mlada”. No, priznaje, ovo je veliki udarac na pravosuđe koje i inače slabo kotira kod građana, odnosno, nerijetko se kritizira iz svakojakih razloga. Dodaje i kako je Mamić na ovaj način nizak udarac zadao i samoj državi, a sama činjenica da se o ovom slučaju i priča, pokazuje koliko je taj udarac snažan.

Mamićeve objave kritizirao je i USKOK koji navodi kako Mamić neke informacije, koje sada javno iznosi, nije njima ni prijavio, a zbog toga su ga nazvali neodgovornim. No, Pucarić podsjeća kako Uskok u svakom slučaju mora postupati po novim informacijama pa bile one objavljene na društvenim mrežama ili u medijima.

Komentari