Mamić: ‘Premijer se bori u svom političkom spektru, više ga ugrožavaju teška pitanja iz Mosta nego SDP-a’

screenshot

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić komentirala je aktualni sat rekavši kako to primjer mediocentrične politike, kad su zastupnici svjesni da je pažnja na njima.

“Oni su manje ili više žestoki, ovisno o događajima u državi, o kontekstu. Covid krizu dijelimo s cijelim svijetom, a druga kriza su permanentni potresi. To je kontekst u kojem političari suprotnih političkih pozicija pokušavaju pronaći neki konsenzus”, rekla je za N1.

Dodaje kako se Andrej Plenković bori u svom političkom spektru, budući da je Most bliži HDZ-u, kako u ideološkom, tako i svakom drugom smislu. Objasnila je da ga više ugrožavaju teška pitanja koja dolaze iz smjera Mosta “jer teško da će birači platforme Možemo! ili SDP-a postati birači HDZ-a”.

Dalje navodi da se premijer suprotstavlja se zastupnicama zato što su aktivnije, a ne zato što su žene. “Ne bih rekla da tu ima rodne diskriminacije. One puno više vremena provode u Saboru”, zaključila je.



Naglašava kako je u kriznoj situaciji ključan dojam onih koji se međusobno trpe. “Ne smije se ići u svađu s medijima. Najbrži put i siguran put do birača ide preko medija uvjeravanjem, objašnjavanjem” rekla je i dodala da premijer ne smije reći da je nečiji dojam kriv, a njegov dobar, to je komunikacijski pogrešno.

Ističe da je Vlada izgubila komunikacijski rat i kad se to dogodi instinktivna je reakcija tražiti krivca. “To nije rješenje, rješenje je, među ostalim, proaktivna komunikacija. Vlada i institucije trebaju početi raditi na vraćanju povjerenja građana”.

Kaže da se stalno stvara neka nova nepravda. Nakon što je područje Banovine pogodio potres, propusta je bilo s raznih strana, a najviše s komunikacijske, smatra. Komentirala je i aferu župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića oko njegove kuće te hrvatsko pravosuđe.

“Kad građani vide da se stalno događaju neke stvari za koje nema posljedica, postaju rezignirani, anksiozni, a raste i strah od vlastite budućnosti ako ne pripadate skupini ljudi koja si međusobno pogoduje. Osim toga, gubi se povjerenje u institucije. Na taj način se i sama država dovodi u pitanje”, zaključila je.

Komentari