Mario Banožić komentirao uhićenje Vukovarsko-srijemskog župana: Nijedno tijelo nema ovlasti natjerati Dekanića na ostavku

Srdjan Vrancic / CROPIX

Ministar obrane Mario Banožić u srijedu je komentirao uhićenje župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića.

Banožić je potvrio da je Časni sud HDZ-a odlučio da će Dekanićevo članstvo biti stavljeno u mirovanje dok se postupak ne okonča s pravosudnim tijelima.

Banožić je naglasio da nijedno tijelo nema ovlasti natjerati Dekanića na ostavku i da će on morati donijeti tu odluku sam. Banožić je odbacio zahtjeve oporbe za smjenom Dekanića i naglasio da je politika odgovorna te da bi bilo kakva šteta za stranku bila na štetu građana.

“Rekao sam Dekaniću da mora govoriti istinu, mi nismo bili s njim u vozilu, sad je dobio priliku prikazati istinu”, dodao je ministar obrane.



Osvrnuo se i na prozivke oporbe. “Pozivam Josipa Dabru iz Domovinskog pokreta koji je u svojim izjavama rekao da je svaki dan pitao što je s tim slučajem Državno odvjetništvo. Ja sad pozivam njega i Ivanu Penavu da pozovu Državno odvjetništvo i neka kažu što se događa s njihovim izvješćem u stranci, kako dolaze do diploma, kako kupuju zemljišta, što rade kad ostanu bez vozačke dozvole”, kazao je Banožić.

Komentari